Träning

En bra och läsvärd bok med titeln Hälsa På Recept kom ut 2014, bakom boken stod Anders Hansen och Carl Johan Sundberg, som båda är läkare. En hel del sanningar som förtjänar att spridas återfinns i boken. Temat är att vi människor behöver fysisk aktivitet för att må bra. Vårt stillasittande samhälle är inte det bästa för oss människor och boken tar upp vikten av att röra på sig.
Det sker en massa bra saker med oss när vi rör oss. Visste Ni att man förlänger livet med 2-5 timmar för varje timme man är fysiskt aktiv? Genom att promenera dagligen kan Du minska risken för att utveckla dystra sjukdomstillstånd som demens-Alzheimer-olika hjärtsjukdomar-högt blodtryck-Parkinsons sjukdom och olika cancerformer! Man kan även använda fysisk aktivitet för att behandla och förbättra olika psykiska ohälsotillstånd såsom depressioner-ångest och fobier.
Många kanske tänker på gym och mängder av hårda träningstimmar för att uppnå positiva resultat för sin hälsa, men enligt boken behövs inte detta. Efter att författarna hade undersökt hur olika träningsformer påverkar människokroppen kom man faktiskt fram till att så pass lagom aktivering som att gå snabbt 30 minuter per dag, så att man kommer upp i en puls av 40-60% av maximal puls (ca 85-95 slag/minut för en 50-åring) och att man stod upp 1 timme/dag på arbetsplatsen var allt som behövdes. En åtgärd som de flesta människor kan tänka sig att göra. Det behöver inte vara svårare än så.
En annan sanning som kommit fram för några år sedan är att regelbunden fysisk träning gör oss alla yngre än vad vi är om man ser till våra gener. En vältränad individ är genmässigt 10 år yngre än sin faktiska ålder.

 

En bra och läsvärd bok med titeln Hälsa På Recept kom ut 2014, bakom boken stod Anders Hansen och Carl Johan Sundberg, som båda är läkare.